lauantai 31. maaliskuuta 2018

Marja-Liisa Torniainen: Kukaan ei ole saari 3.-28.4.2018

Marja-Liisa Torniainen, Einari
Marja-Liisa Torniainen, Einari
Huhtikuussa Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen Galleria Pihatossa on esillä kuvataiteilija Marja-Liisa Torniaisen valokuvanäyttely
No Man Is An Island - We Are interconnected.

Näyttelyn avajaiset pidetään tiistaina 3.4.2018 klo 18.00.

Marja-Liisa Torniainen (s. 1953) on Helsingissä syntynyt kuvataiteilija, joka työskentelee Tampereella. Hän on Valokuvataiteilijoiden liiton, Taidemaalariliiton, Yleisen lehtimiesliiton, Sanaston ja Kuvaston jäsen paikallisten taiteilijayhdistysten lisäksi.

Nyt esille tulevat valokuvateokset ovat syntyneet Tampereen vastaanottokeskuksessa. Malleina loistavat pääasiassa keskuksen asukkaat Irakista ja Afganistanista, mutta mukana on myös yksi suomalainen ja yksi suomalais-syyrialainen henkilö, joilla ei ole mitään tekemistä ko. keskuksen kanssa. Suurin osa malleista on lapsia. Teosten ensimyynnistä menee proviisio malleina toimineille henkilöille ja heidän perheilleen.

Näyttelyn nimi juontaa juurensa englantilaisen kirkonmiehen ja kirjailijan tunnetusta tekstistä Kukaan ei ole saari, No Man Is An Island. Olemme kaikki kytköksissä toisiimme, siksi älä kysy, kenelle kellot soivat – ne soivat aina meille kaikille.
Niinpä kuvasarjan kantava ajatuksena onkin kaikkien olentojen perimmäinen samankaltaisuus. Ihminen on ihminen aina ja kaikkialla huolimatta kansallisuudesta, uskonnosta taikka ihonväristä. Tekijän toiveena on jatkaa kuvauksia erilaisten yhteisöjen parissa.

Valokuvaprojekti on syntynyt osana Tampereen yliopiston hallinnoimaa kolmivuotista projektia Making Spaces of Justice Across East-West Divide – Tiede, taide ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Projektiin kuuluvat myös Turun, Helsingin ja Pietarin yliopistot ja taiteilijoita, toimittajia ja tutkijoita Suomesta ja Venäjältä. Koska työryhmä on kansainvälinen, on sen blogi vain englanniksi:
http://blogs.uta.fi/spacesofjustice/team/